Je bent hier:
  • Waarom deze website?

Waarom deze website?

Copyright

In onze snelle digitale wereld waar foto's heen en weer vliegen over sites als Facebook, Instagram en Google afbeeldingen is het bijna ondoenlijk om van iedere foto de rechten te weten te komen

Toch willen we iedereen recht doen en waar mogelijk de credits geven aan diegene aan wie die credits toe komen

Ziet u op onze website  dus een foto waarvan u kunt aantonen dat de rechten bij u liggen? Dan zorgen wij er voor dat de vermelding bij deze foto wordt aangepast met de door u gewenste gegevens of dat (als u dat wenst) de foto wordt verwijderd. 

Waarom we deze website hebben opgezet:

Er zijn uiteraard al heel veel websites en Facebookpagina's met oude foto's. Ooit zijn wij ook zo begonnen via het HYVES platform maar toen HYVES werd overgenomen door de Telegraaf waren in 1 klap alle foto's (en 2 jaar werk) weg. Om te voorkomen dat zoiets nogmaals zal gebeuren hebben we dus dit project gestart.

Toen hebben we besloten om een platform te bouwen waar van iedere plaats (soms zelfs ook plaatsen die niet meer bestaan) zo veel mogelijk oude foto's worden getoond. Doordat we dagelijks tweemaal een back-up maken en de servers (dankzij een sponsor) voor 50 jaar betaald zijn kunnen we met recht zeggen dat onder normale omstandigheden deze foto's zichtbaar blijven.

Eerlijkheidshalve moeten we ook vermelden dat we het helemaal gehad hadden met de zogenaamde oudheidkundige verenigingen die foto's beschikbaar gesteld krijgen om deze te TONEN aan zoveel mogelijk mensen maar die juist die foto's door allerlei ''watermerken'' zo lelijk maken dat je vaak amper die foto nog kunt zien. En wil je die foto dan toch goed bekijken dan moet je eerst een bedrag varierend van 5 tot 26!!!! Euro betalen. Dat zal nooit de bedoeling zijn geweest van degene die de foto's beschikbaar heeft gesteld denken we dan maar.

Helaas reageren mensen die zelf een Facebookpagina opgezet hebben vaak negatief naar ons toe terwijl we toch hetzelfde doel nastreven. Zoveel mogelijk oud fotomateriaal verzamelen en bewaren zodat wij en later onze kinderen en kleinkinderen nog eens kunnen terugkijken. Vaak worden we dan weggezet als commercieel bedrijf terwijl de geringe reclame op onze website zeker niet toereikend is om de kosten te dekken. Daarvoor zijn we nog steeds afhankelijk van welwillende sponsors.

Tegen al die mensen zggen we dus:

Omdat we al hetzelfde doen en ook hetzelfde nastreven geven we u graag het beheer van onze website voor die plaats waar u nu ook al actief bent.

We zijn te bereiken via e-mail en u kunt en mag ons overal over mailen.

En mocht er op onze website een foto staan waarvan u de rechten heeft dan verwijderen wij die uiteraard zodra u dat eist. Maar ook verwijderen wij eventuele foto's die voor bepaalde mensen aanstootgevend zijn. Hier kan het bijvoorbeeld gaan om een foto waar u zelf op staat.

En heeft u aantoonbaar een Facebookpagina of website met foto's van een bepaalde plaats? Dan kunt u dat bij ons melden zodat wij vanuit die plaats ook een linkvermelding naar uw pagina kunnen zetten. Wat ons betreft is dat alleen maar extra aanbod voor onze bezoekers en in dat opzicht denken we dat ''meer is beter'' altijd opgaat.