U bent hier:
Volgende foto
Vorige foto
Foto 3.373 keer bekeken (meting gestart op: 02-09-16)

N.S. Stations

Station Haarlem omstreeks 1930 met uitzicht over het perron. Het eerste station Haarlem werd geopend op 20 september 1839, als een van de drie stations van de spoorlijn Amsterdam – Haarlem, de eerste spoorlijn van de HIJSM en tevens de eerste Nederlandse spoorweg (Amsterdam – Halfweg – Haarlem), nu deel van de Oude Lijn.

In 1842 werd het tijdelijke station even buiten de Amsterdamse Poort vervangen door een station op de definitieve locatie aan de noordkant van de binnenstad. Toen kwam ook de overbrugging van het Spaarne in gebruik.

Haarlem: Het Stationsplein met het station in 1952 (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Haarlem: Het Stationsplein met het station in 1960 (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Haarlem: Prachtige ornamenten en gevels die zijn bewaard gebleven op het oudste treinstation van Nederland. Let vooral op de imponerende overkapping die op zijn beurt weer zorgt voor een fantastische licht-inval. (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Haarlem: Het Stationsplein met het Tweede Stationsgebouw in 1865. (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Station Haarlem: Prachtige ornamenten en gevels die zijn bewaard gebleven op het oudste treinstation van Nederland. Alleen het station maakt een treinreis al de moeite meer dan waard. (Meer bekijken van Oud Haarlem)

Haarlem (1900) Voor station Haarlem staat de paardentram gereed die naar de Haarlemmer Hout zal gaan rijden. De tram zal zo dadelijk linksaf de Kruisstraat in rijden. (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Station Haarlem in 2014 op het perron. (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Station Haarlem omstreeks 1880 met koetsen die wachten om (welgestelde) reizigers verder te brengen. (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Station Haarlem omstreeks 1955 (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Station Haarlem omstreeks 1982 (Meer bekijken van Oud Haarlem)


Haarlem Station Haarlem Spaarnwoude is spartaans sober uitgevoerd. De alternatieve stationsaanduiding Waarderpolder is wel de mooiste van Nederland en bovendien een betere benaming. (Meer bekijken van Oud Haarlem)StraatHaarlem
Jaartal2015 tot heden
Geplaatst doorPracht plaatjes van vroeger