U bent hier:
Volgende foto
Vorige foto
Foto 4.149 keer bekeken (meting gestart op: 02-09-16)

N.S. Stations

Station Dordrecht is het oudste treinstation van de Nederlandse stad Dordrecht en werd geopend op 1 januari 1872. Het stationsgebouw kwam al in 1970 gereed en werd ontworpen door architect Nicolaas J. kamperdijk. Bekijk ook de foto's door de jaren heen hieronder. In de beginperiode waren er zoals we kunnen zien aan de borden op het perron aparte wachtruimten voor dames en heren.


21 mei 1955: Aankomst van de laatste door een stoomlocomotief getrokken personentrein (uit Gorinchem) te Dordrecht (BEKIJK NOG VEEL MEER OUD-DORDRECHT)

Dordrecht werd op het spoorwegennet aangesloten toen men Rotterdam wilde verbinden met Antwerpen. Deze verbinding kon tot stand komen na de bouw van de spoorbruggen over de grote rivieren ten noordwesten en zuiden van Dordrecht en werd in 1872 geopend. Op 1 januari 1872 de verbinding met Breda/Roosendaal en op 1 november 1872 met Rotterdam. Op 16 juli 1885 kwam de verbinding naar Gorinchem in gebruik met als tussenstations Sliedrecht en Hardinxveld.


Overzicht van het spooremplacement met links de perrons die doorlopen tot het station in 1935 (BEKIJK NOG VEEL MEER OUD-DORDRECHT)Dordrecht: Drukte op het station na aankomst van de extra trein met supporters voor de voetbalwedstrijd Nederland-België. De menigte vertrekt van het perron over het spoor naar het stadion van DFC , Dordrecht, Nederland 28 april 1912. (BEKIJK NOG VEEL MEER OUD-DORDRECHT)Dordrecht: De perrons en kiosk in 1932 (BEKIJK NOG VEEL MEER OUD-DORDRECHT)Dordrecht 1981: Ruim voor tijd arriveert de Intercity naar Venlo (van half twee) op spoor 3 te Dordrecht. Uit de opnamedatum van 17 augustus 1981 kunnen we afleiden dat het de vier ICR-rijtuigen achter locomotief 1503 nog nieuw waren. Wat vonden we ze mooi, en wat liepen ze geruisloos! Leuk detail is de activiteit op de goederensporen. (BEKIJK NOG VEEL MEER OUD-DORDRECHT)Dordrecht: Instappende reizigers op station Dordrecht-Zuid in 1975 (BEKIJK NOG VEEL MEER OUD-DORDRECHT)

Station Dordrecht Zuid is een halte aan de spoorlijn van Breda/Roosendaal naar Rotterdam, gelegen tussen de stations Lage Zwaluwe en Dordrecht. Het station ligt tussen de stadswijken Zuidhoven, Crabbehof en Sterrenburg.


StraatDordrecht
Jaartal2015 tot heden
Geplaatst doorPracht plaatjes van vroeger